Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.05.2019

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS oceněna v oblasti energetického práva

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS, člen Italsko-české komory, nedávno obdržela významná ocenění v oblasti energetiky.

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS byla doporučena v rámci ročenky Legal 500 pro oblast energetického práva. Navíc byl advokát Marc Müller, partner kanceláře, zařazen do prestižního ratingu Who's Who Legal: Energy. „Tato ocenění pro nás znamenají velké uznání ze strany klientů, jejichž hodnocení jsou základem žebříčku a jsou motivací ještě zlepšit naši práci,“ uvádí advokát Marc Müller, a dodává: „Naše kancelář působí jak pro české, tak i mezinárodní klienty od samotného počátku liberalizace energetického trhu v ČR a já osobně jsem v energetice pracoval deset let, než jsem se vrátil k advokacii. A to je to, co na nás klienti nejvíce oceňují: víme o čem mluvíme.“ Advokátní kancelář má velkou zkušenost prakticky ve všech významných oblastech. „V současnosti asistujeme japonsko-německé společnosti v tendru na modernizaci uhelné elektrárny, dlouhodobě radíme koncernu E.ON a jiným hráčům na trhu s elektřinou a plynem, nadto se zabýváme také spory souvisejícími s regulací a dotacemi obnovitelných zdrojů,“ vysvětluje Marc Müller.

Současný legislativní vývoj v energetické oblasti slibuje advokátům náročné období. „Momentálně čekáme na novelizaci energetického zákona a zákona o podpoře obnovitelných zdrojů,“ uvádí advokát. Jedním z nejspornějších ustanovení, které obsahují zmíněné novely, je zavedení tzv. překompenzace zdrojů obnovitelné energie. Díky tomuto ustanovení by zástupci státu mohli kontrolovat výrobny OZE, vyhodnotit všechny veřejné platby a dotace, a snížit je v případě překompenzace zdrojů. „Stát nasliboval vlastníkům elektráren konkrétní podmínky na patnáct až dvacet let a teď přijde a navrhne zcela jiné podmínky oproti těm dříve oznámeným. To samozřejmě může vyvolat mnoho sporů,“ předpovídá advokát Müller. Vedle legislativní činnosti se společnosti ale musí vypořádat i s fungováním ERÚ, který má v energetice zásadní dopad. Často je při tom zmiňován odchod kvalifikovaných pracovníků z této instituce. „V dubnu byl ale do Rady ERÚ jmenován pan Ing. Ladislav Havel, který působil jako ředitel odboru na Ministerstvu průmyslu a obchodu. Jde o velice fundovaného odborníka, kterého osobně znám mnoho let,“ vyjadřuje naději ve zlepšení advokát Müller.

Vedle energetické oblasti byla advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS také doporučena v žebříčku Legal 500 v oblastech pracovního práva, práva nemovitostí, telekomunikačního práva, obchodního a korporátního práva včetně fúzí a akvizic, bankovnictví a financí a v neposlední řadě i v oblasti soudních sporů.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: bpv BRAUN PARTNERS

 

Loading…