Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.08.2019

Alitalia zlepšila od začátku roku své výsledky

Italská letecká společnost Alitalia zlepšuje od začátku roku své výkony. Ukazují to některé údaje zveřejněné společnosti.

Alitalia v prvních sedmi měsících letošního roku zvýšila počet přepravených pasažérů o zhruba sedm procent. Hodnota příjmů společnosti pak vzrostla o necelých šest procent. Velice pozitivní byl měsíc červenec, kdy se počet pasažérů zvýšil o téměř deset procent a příjmy o více než osm procent. V červenci se také výrazně zlepšily výsledky corporate segmentu: počet přepravených byznysových pasažérů vzrostl o třetinu a příjmy o dvanáct procent. V prvních šesti měsících tak příjmy od malých a středních firem rostly o více než čtyřicet procent. Společnost to přisuzuje výraznému zlepšení poskytovaných služeb na zemi a v letadlových byznys třídách. Alitalia se rozhodla zaměřit i na specifické corporate niky, a v květnu například podepsala dohodu o spolupráci s Italskou konferencí rektorů.

I přes zlepšující se výsledky se Alitalia stále nachází v nucené správě. Po sestavě nové struktury akcionářů tak Italské dráhy (Ferrovie dello Stato), jež se mají stát hlavním akcionářem ozdravené společnosti, jednají s partnery ohledně nového průmyslového plánu. Velice očekávaná je schůze s představili Delta Airlines, jediného budoucího akcionáře působícího v letecké přepravě, která by měla proběhnout v Atlantě do konce měsíce srpna.

Zdroj: corporate.alitalia.it

Zdroj fotografie: Alitalia

 

Loading…