Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.11.2019

ArcelorMittal chce výrazně omezit výrobu v Tarantu

Právní imunita není jediným důvodem, kvůli kterému se koncern ArcelorMittal rozhodl vypovědět nájemní smlouvu hutního závodu Ilva v Tarantu.

«Z diskuze vyplynulo, že toto (zrušení právní imunity, pozn.red.) není hlavním důvodem pro rozvázání smlouvy», uvedl premiér Conte na tiskové konferenci po jednání se šéfem a majoritním vlastníkem koncernu, Lakší Mittalem. Podle předsedy vlády, ArcelorMittal chce výrazně zredukovat předpokládanou výrobu v hutním závodě v Tarantu na čtyři miliony tun ročně. To by znamenalo propuštění zhruba 5000 zaměstnanců, poloviny současného personálu. Proti masivnímu propuštění je jak vláda tak hlavní odborové centrály.

Ačkoliv dialog mezi vládou a koncernu se obnovil, ArcelorMittal pokračuje v krocích k rozvázání smlouvy s nucenými správci. Koncern tak podal u milánského soudu návrh na rozvázání nájemní smlouvy, který motivuje výraznými změnami v legislativě a v podmínkách pro podnikání. «Považujeme tento návrh za neopodstatněný», uvedl premiér Conte. Dle Conteho však není řešením této kritické situace právní bitva s koncernem. Mnoho alternativ však italská vláda na stole nemá: buď pokračovat v jednání s indickým koncernem nebo si vzít Ilvu nazpět.

Zdroj: www.governo.it

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…