Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.11.2019

ArcelorMittal předá Ilvu dne 4. prosince

Indická skupina ArcelorMittal předá zpět hutní závody Ilva v Tarantu ve středu 4. prosince. Závody by si měli převzít nucení správci.

Indická skupina se tak stáhne z Taranta ještě před definitivním zastavením výroby ve vysokých pecí. Jedna z vysokých pecí by dle nařízení soudu v Tarantu měla vypnout svůj provoz do 13. prosince, pokud se do tohoto data nepodaří výrazně modernizovat její provoz. Další vysoké pece měl vyhasnout v lednu, což zřejmě nucení správci nedovolí. Indická skupina však přestala odebírat materiály a suroviny. Výrazné problémy zaznamenávají také místní dodavatelé ArcelorMittalu, dle kterých indická skupina neuhradila faktury po splatnosti ve výši 60 milionů eur.

V Miláně se mezi tím chystá velká právní bitva. ArcelorMittal již podal na oblastní soud návrh na rozvázání nájemního kontraktu, zatímco nucení správci podali protinávrh, kterým chtějí donutit indickou skupinu, aby pokračovala ve smluvním vztahu. Kauza může navíc mít i trestněprávní dopady, jelikož milánská prokuratura zahájila vyšetřování pro  podezření z vážného poškození národních ekonomických zájmů. Pokud by se podařilo dokázat podstatu trestního činu, manažerům ArcelorMittalu by hrozil trest ve výši až dvanáct let odnětí svobody.

Zdroj: it.reuters.com

Zdroj fotografia: Ilva

Loading…