Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.07.2019

Bankroty firem se dostaly na historické minimum

To, že se česká ekonomika stále nachází v dobré kondici, potvrzují i nová čísla ohledně krachů firem. Statistiky tohoto druhu sbírá agentura Crif - Czech Credit Bureau, jež je členem Italsko-české komory.

Podle údajů agentury Crif - CCB, v červnu zkrachovalo pouze 32 obchodních společností. Jedná se o nejnižší číslo od roku 2008, kdy vstoupil v platnost současný insolvenční zákon. Za posledních dvanáct měsíců pak v České republice zkrachovalo 724 firem, což je ve srovnání s předchozím obdobím mírný pokles. „Velmi nízký počet bankrotů obchodních společností v červnu je spíše jednorázovou záležitostí, protože počet návrhů na bankrot obchodních společností se snížil jen velmi málo,“ dodala Věra Kameníčková, hlavní analytička Crif - CCB. Bankroty firem se nejvíce koncentrují v Karlovarském, Moravskoslezském a Plzeňském kraji.

I přes pokles firemních bankrotů mají insolvenční soudy stále co dělat. V květnu i v červnu totiž výrazně rostl počet osobních bankrotů. Jen v červnu tak prohlásilo osobní bankrot 420 živnostníků a 927 fyzických osob, což je nejvíce od roku 2013. Rostoucí čísla tak reflektují dopady nové legislativní úpravy, která umožňuje oddlužení širší skupině obyvatel.

Zdroj: www.informaceofirmach.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…