Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.08.2018

Brembo slaví 40 let úspěchů v MotoGP

Italská společnost Brembo, jež patří k světovým lídrům ve výrobě brzdících systémů, a jejíž česká dceřiná společnost je člen Camic, oslavila 40 let úspěchů v královské kubatuře mistrovství světa silničních motocyklů.

První výhra v kategorii 500 – MotoGP přišla pro Brembo 20. srpna 1978 na okruhu Nurburgring díky vítězství italského jezdce Virgilia Ferrariho na motocyklu Suzuki RG500. To byl však jen začátek úspěšného příběhu: Brembo si dosud v kategorii MotoGP zaznamenala 472 vítězství. Nejúspěšnějším jezdcem je pak Valentino Rossi, který si připsal 89 vítězství s využitím brzd Brembo.

Vítězná série brzd Brembo v motycyklistickém šampionátu však bude nejspíše pokračovat. Od 21. května 1995 totiž všechny nejvýznamnější stáje přítomné na mistrovství světa silničních motocyklů využívají brzdy Brembo. “A to nikoliv z důvodu, že by to předepisovala pravidla: nejlepší jezdci si vybrali brzdy Brembo s vědomím, že rychlá jízda si vyžaduje silné brzdy,” uvádí se špetkou hrdosti italská společnost.

Zdroj: www.brembo.com

Zdroj fotografie: Brembo

Loading…