Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.08.2019

Ceny nemovitostí v italských přímořských letoviscích klesají

Pořídit si dům či byt v italských přímořských letoviscích je zase o něco levnější. Tvrdí to realitní portál Idealista.it.

Podle portálu se nabídkové ceny nemovitostí v hlavních italských letoviscích snížily v průměru o 3,3 procenta. Nejrozsáhlejší pokles cen zaznamenaly domy a byty v Neapolském zálivu, kde se ceny snížily o 7,5 procent, na poloostrově Gargano (-6,8 procent) a na riviéře Conero v kraji Marche. K menšímu poklesu cen došlo také v mnohých lokalitách v regionu Ligurie. Naopak některé lokality zaznamenaly zhodnocení rezidenčních nemovitostí. O 4,4 procent se zvýšily ceny v lokalitě Golfo di Noto v sicilské provincii Syrakusy, na pobřeží Tyrhénského moře v provincii Cosenza (Kalábrie) a na tyrhénské riviéře v provincii Messina.

I přes tyto výkyvy cen zůstává žebříček nejdražších italských přímořských lokalit beze změny. Nejdražší nemovitosti jsou na ostrově Capri, kde se cena může vyšplhat i na devět tisíc eur za metr čtvereční. Následují letovisko Forte dei Marmi v Toskánsku, kde průměr činí 7143 eur za metr čtvereční, a lokality na Sorrentské riviéře s průměrem 5730 eur za metr čtvereční. Zbytek žebříčku deseti nejdražších lokalit tvoří letoviska v Ligurii a Toskánsku jako Alassio, Laigueglia, Monterosso al Mare, Santa Margherita Ligure, Monte Argentario, Castiglione della Pescaia a Camogli.

Zdroj: www.idealista.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…