Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.07.2019

Ceny rezidenčních nemovitostí v Itálii se vrátily k růstu

Ceny již existujících rezidenčních nemovitostí v Itálii se poprvé po dlouhé době vrátily do černých čísel. Ukazuje to výzkum vedený agenturou Nomisma.

Podle dat sesbíraných agenturou, ceny stávajících rezidenčních nemovitostí vzrostly v prvním čtvrtletí letošního roku o 0,2 procent. To je první růst zaznamenaný agenturou od roku 2007.  Ceny nových nemovitostí naopak rostly i v předchozích letech. „Ačkoliv je celková situace méně příznivá, realitní trh se jeví v dobré kondici jako v předchozích letech,“ uvádí agentura. Podle jejich odhadů ale „riziko poklesu není zcela zažehnáno“. I na realitní trh by tak mohla dopadnout nižší dynamika italského hospodářství.

Jestliže se ceny staré zástavby vrátily k lehkému růstu, tak je to také díky nižší ochotě prodávajících zlevnit ze svých požadavků. V prvních třech měsících letošního roku se také zkrátila průměrná doba pro pronájem i prodej nemovitosti. Počet transakcí naopak strmě roste: v meziročním srovnání stoupl o 8,8 procent. Realitní trh je velice dynamický v Miláně i v Římě, kde růst přesáhl deset procent, a také v Janově a Bologni. Turín a Florencie naopak vykazují spíše stagnaci trhu.

Zdroj: www.wallstreetitalia.com

Zdroj fotografie: Nomisma

Loading…