Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.12.2018

CRIF vstoupí do odvětví otevřených bankovních služeb

Italská nadnárodní společnost CRIF, jež se specializuje na systémy úvěrových informací, vstupuje do nového odvětví otevřených bankovních služeb (open banking). Dceřiná společnost italské skupiny, CRIF – Czech Credit Bureau, je členem Italsko-české komory.

 Nadnárodní společnost z Bologne vstupuje do nového odvětví služeb díky akvizici britské společnosti Credit Data Research Realtime Holdings. Ta vlastní licenci Account Infromation Service Provider, která je platná ve Spojeném království a dalších 21 evropských zemích, a to včetně Itálie a České republiky. „Společnost CRIF nyní dokáže pomoci finančním institucím, stejně jako nefinančním společnostem poskytovat zákazníkům v rámci EU nové typy platebních služeb a služby zajišťující rozšířenou ochranu a bezpečnost dat,“ řekl k akvizici předseda správní rady skupiny CRIF, Carlo Gherardi.

Otevřené bankovní služby umožňují, po udělení souhlasu, vstup k účtům a informacím o produktech, jež klient má u různých bankovních ústavů. „Takto je možné získat údaje o platbách a shromažďovat je s cílem nabídnout majiteli účtu služby s přidanou hodnotou, jako jsou úvěruschopnost, finanční řízení a nabídky na míru,“ vysvětluje CRIF hlavní výhodu tohoto druhu služeb. Italská skupina se chce zaměřit na rozvoj open bankingu a jejich integraci do svých aplikací ve všech 22 zemích, kde má platnou licenci.

Zdroj: www.crif.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…