Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.04.2019

ČSOB převezme Českomoravskou stavební spořitelnu

Československá obchodní banka (ČSOB), jež je členem Italsko-české komory, převezme sto procent kapitálu Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS).

ČSOB dosud držela 45 procent kapitálu Českomoravské stavební spořitelny. Koupí zbývajících 55 procent od německé Bausparkasse Schwäbisch se tak stane jediným akcionářem této stavební spořitelny. Akvizice, jejíž hodnota činí 240 milionů eur, by měla být dokončena v druhém čtvrtletí letošního roku.

Českomoravská stavební spořitelna drží přes 40 procent českého trhu se stavebním spořením a má zhruba 1,3 milionů klientů. „Skupina ČSOB je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení v Česku. Stoprocentní podíl v ČMSS tuto naši pozici ještě posílí,“ poukazuje vrchní ředitel a člen správní rady banky, Petr Hutla, a dodává: „Skupina ČSOB tak bude mít plně k dispozici v rámci multikanálové obsluhy klientů velmi kvalitní síť obchodních zástupců.“ Vedle programu šetření se stavební spořitelny staly v posledních letech velice aktivní i v poskytování úvěrů střadatelům. ČMSS není v tomto ohledu výjimkou. Její objem poskytnutých úvěrů dosáhl 117 miliard korun, zatímco hodnota vkladů činí 137 miliard korun.

Zdroj: www.csob.cz

Zdroj fotografie: ČSOB

Loading…