Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.02.2018

Delegace Camic v Palermu

Delegace Italsko-české komory složená z člena představenstva komory, Petra Dostála, a honorárního konzula ČR pro Sicílii, Andrea Marchioneho, se zúčastnila 11. února v palermské Villa Niscemi pátého zasedání odborné konference k projektu s názvem Palermo Mediterranea 2030 (Středomořské Palermo 2030).

Skrze projekt středomořské město rozvíjí druhý „model Palermo“, který se pojí k dalšímu, již probíhajícímu, projektu ohledně migrace. Projekt je rozvíjen skrze pět tematických stolů, jež odkazují na stejný počet pracovních skupin (Zelené město, Modré město, Město podnikatelských aktivit, Město pohostinství a Město kultury a kulturních aktérů). Každá pracovní skupina je složena z více než desítky účastníků z řad vzdělávacích institucí, kultury, firemního odvětví a sociálního sektoru.

Oba delegáti velice ocenili vysokou úroveň projektového myšlení a kompetentnosti členů pracovních skupin, jejichž cílem je dosáhnout celkového rozvoje a společenské obnovy, a to skrze poskytnutí obyvatelům Palerma celkového uvědomění a všech nezbytných nástrojů pro účast na výzvách aktuální společnosti a středomořského geopolitického kontextu.

Delegace komory se jednání zúčastnila na pozvání, které 15. ledna formuloval starosta Palerma Leoluca Orlando v průběhu jeho setkání s vedením komory v Praze. Cílem bylo zhodnotit možnou účast českých i italských členů komory na projektech v odvětvích stavebnictví, energetiky, zpracování odpadů, digitální ekonomiky, dopravy, zelené ekonomiky a v dalších sektorech projektu, jehož cílem je vytvořit z Palerma středomořský hub výborných postupů a praktik.

Aktivita chce dát i konkrétní náplň memorandu o porozumění, které Italsko-česká komora uzavřela s městem Palermo v roce 2013. Aktivity na základě memoranda budou pokračovat programem v odvětví cestovního ruchu, který začne na B2B akci Travelexpo, jež se charakterizuje jako Globální strategická burza cestovního ruchu. Akce proběhne v Palermu od 6. do 8. dubna.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…