Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.10.2019

Delegace Italsko-české komory navštívila závod Iveco Czech Republic a.s. ve Vysokém Mýtě

Delegace představitelů a členů Italsko-české obchodní a průmyslové komory navštívila ve čtvrtek 24. října závod společnosti Iveco Czech Republic a.s., jež je členem komory, ve Vysokém Mýtě. Jménem Italského velvyslanectví v Praze se návštěvy zúčastnil vedoucí obchodního oddělení Dr. Alessandro Pitotti.

Delegaci Italsko-české komory přivítal generální ředitel Iveco Czech Republic a.s. Jiří Vaněk. Generální ředitel představil hlavní aktivity závodu ve Vysokém Mýtě. «Jsme největším závodem na výrobu autobusů v Evropě», zdůraznil ředitel Vaněk a připomněl více než stoletou tradici Vysokého Mýta ve výrobě autobusů a dalších prostředků kolektivní přepravy. Již mnoho let závod zaznamenává rekordy v objemu výroby v roce 2018 vyjelo z jeho linek téměř 4300 autobusů pro městské a meziměstské linky. Díky velkému výběrů modelů, motorizací a vybavení je výroba autobusů silně přizpůsobená požadavkům zákazníků.

«Jsme pyšní, že tady máme i vývoj. Ve Vysokém Mýtě máme zhruba stovku interních vývojových pracovníků a s další stovkou externích pracovníků spolupracujeme», dodal Jiří Vaněk, který je také ředitel pro product development a engineering v Iveco Bus. Závod ve Vysokém Mýtě navíc spolupracuje s dalšími centry výzkumu a vývoje Iveco v Evropě a po celém světě. Iveco Czech Republic a.s. je tak dnes jednou z hlavních firem v české automobilovém sektoru a patří také k hlavním českým exportérům.

«Závod ve Vysokém Mýtě jsem navštívil již potřetí a pokaždé přijíždím s velký zájmem a nadšením», uvedl předseda komora Gianfranco Pinciroli při poděkování za přivítání. Po prezentaci generálního ředitele měla delegace možnost také navštívit výrobní provoz závodu a podívat se tak zblízka na všechny fáze ve výrobě autobusů.

 

Zdroj: Italsko-česká komora

Zdroj fotografie: Italsko-česká komora

Loading…