Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.05.2019

EssilorLuxottica: příměří mezi akcionáři

Integrace italské firmy Luxottica a francouzské Essilor do jedné skupiny má pokračovat. Dohodli se na tom oba hlavní akcionáři skupiny, již měli v posledních měsících ostré spory.

Překlenovací fáze, kdy budou mít obě společnosti paritní zastoupení a pravomoce, bude trvat do jara roku 2021. Aby snížily důvod ke konfliktu, dvě hlavní postavy EssilorLuxottica, italský průmyslník Leonardo Del Vecchio a francouzský manažer Hubert Sagnieres, jmenovali dva důvěrníky, Francesca Milleriho a Laurenta Vacherota. Ti převezmou část pravomocí a budou mít na starost pokračující integraci obou firem do jednoho celku. Nová skupina je největším hráčem v oblasti optických brýlí na světě.

Nalezené řešení uspokojilo Leonarda Del Vecchia, zakladatele Luxotticy, jenž si stěžoval na nerovné zacházení ze strany francouzských partnerů. „V rámci paritních pravomoci a dohody o integraci jsme našli řešení, jako pokrčovat v této strategické integraci,“ pochvaloval si Del Vecchio. Dohoda také zamezí rozšíření správní rady skupiny o nové nezávislé členy, což ekonomičtí a burzovní analytici vnímají taktéž pozitivně.

Zdroj: www.lastampa.it

Zdroj fotografie: Luxottica

Loading…