Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.08.2019

Evropská centrální banka schválila plán na záchranu Carige

Evropská centrální banka schválila plán na záchranu ligurské regionální banky Carige. Píše o tom janovský deník Secolo XIX.

Bankovní dozor centrální banky se vyjádřil kladně o plánu na urovnání situace uvnitr banky Carige. Plán počítá s provedením navýšení kapitálu o 700 milionů eur a s emisí vázaných dluhopisů v hodnotě 200 milionů eur. Současně má dojít také k převodu zhruba tří miliard eur úvěrů v selhání mimo banku. Plán připravili zástupci Fondu pro ručení vkladů, Centrální pokladny spořitelen v Trentinu-Jižním Tyrolsku a dalších menších, většinou polostátních, bankovních institucí. Ty také mají nést hlavní břímě záchrany banky Carige a stát se jejími budoucími hlavními akcionáři.

Poslední slovo však budou mít stávající akcionáři banky Carige, kterými jsou významné janovské ekonomické rody. Stávající akcionáři by se měli sejít na valné hromadě dne 20. září. Byla to při tom opozice největšího akcionáře banky Carige, rodiny Malacalza, která vedla Evropskou centrální banku k uvalení nucené správy na janovskou banku. I z tohoto důvodu nelze zatím považovat valnou hromadu za pouhou formalitu.

 

Zdroj:www.ilsecoloxix.it

Zdroj fotografie: Carige

Loading…