Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.05.2019

Ferrero: nová akvizice ve Španělsku

Italská skupina Ferrero pokračuje ve svých podnikových akvizicích v zahraničí. Tentokrát se jedná o Španělsko. Největší italská potravinářská skupina se totiž dohodla na akvizici největšího výrobce balených zmrzlin ve Španělsku, společnosti Ice Cream Factory Comaker.

Ferrero odkoupí většinu podniku od rodiny Lamsfusových, která zůstane minoritním společníkem a bude i nadále zodpovědná za každodenní řízení firmy skrze post generálního ředitele. „Ferrero neustále hledá nové příležitosti k investicím do různých kategorií zboží, a to kvůli závazku skupiny uspokojit poptávku spotřebitelů,“ uvedla Ferrero důvod akvizice. Firma má dva výrobní závody, 640 zaměstnanců a její příjmy činí 125 milionů eur. Většina produkce směřuje do zahraničí a společnost má silnou pozici ve výrobě pro privátní značky.

V letošním roce se jedná o již druhou velkou akvizici ze strany skupiny Ferrero, jež ohlásila také převzetí amerického výrobce sušenek a balených cukrovinek Kellogg's za 1,16 miliard eur. I předchozí akvizice, které skupina zahájila v roce 2015, vedly k převzetím především výrobců pro Spojené státy a Velkou Británii. Souhrnná hodnota akvizic činní několik miliard eur.

Zdroj: www.lastampa.it

Zdroj fotografie: Ferrero

Loading…