Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.10.2019

Generali Group otevřela historický palác Berlam v Terstu

Italská pojišťovací skupina Generali otevřela v pátek 11. října, po generální rekonstrukci, historický palác Berlam v Terstu.

Palác patří mezi historická sídla italské pojišťovací skupiny a byl vybudován v letech 1926 až 1928 dle návrhu architekta Arduino Berlama. Architekt Berlam promítl do svého projektu inspiraci z newyorských věžáků postavených za použití rudých cihel, jež jsou i klíčovým prvkem fasády terstského paláce, z vídeňské secese a severského expresionismu. Generální rekonstrukce proběhla dle návrhu milánského architekta Maria Belliniho, který skloubil konzervativní zachování exteriéru budovy s novými moderními prvky v interiéru. Mezi ně patří například transformace teras v posledních patrech budovy na Belveder či zlepšení využití denního světla. Práce na rekonstrukci provedla společnost Rizzani de Eccher, jež je členem Italsko-české komory.

V opraveném paláci najde své sídlo Generali Group Academy, nová akademie italské pojišťovací skupiny. «Zde se budou vzdělávat muži a ženy naší pojišťovací skupiny, jejichž úkolem bude udržovat v příštích letech pozici globálního hráče, a to v situaci, jež je čím dál více dynamická a obsahuje čím dál víc výzev», uvedl prezident skupiny Generali, Gabriele Galateri di Genola. Kromě akademie a prostorů pro korporátní akce sídlí v paláci Berlam i auditorium a bohatý historický archiv Generali.

Zdroj: www.generali.com

Zdroj fotografie: Generali Group

Loading…