Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.01.2015

Gruppo Generali dokončil akvizici Generali PPF Holding

Gruppo Generali se stal vlastníkem balíčku zbývajících akcií bývalých společníků z PPF. Holding bude přejmenován na Generali CEE Holding

Gruppo Generali se tal vlastníkem balíčku zbývajících akciích Generali PPF Holdingu držených bývalými českými společníky z PPF. Noví vlastníci změní jméno holdingu na Generali CEE Holding.

K převodu zbývajících 24% akcií Generali PPH Holdingu došlo v pátek 16. ledna. Gruppo Generali zaplatil za balíček akcií svým bývalým společníkům na 1,245 miliard eur. Cena se tak příliš neliší od té zaplacené za koupi prvního balíčku 25% akcií (1,28 miliard eur). Operace se týká i českého trhu, jelikož hlavní společnost na českém pojišťovacím trhu, Česká Pojišťovna, je součástí holdingu. Gruppo Generali již v minulosti ohlásil, že na českém trhu bude dál působit pod hlavičkami České Pojišťovny a Generali Pojišťovna, a nechystá se tedy obě společnost zfúzovat.

"Úplné vlastnictví Generali CEE Holdingu nám dává možnost plně využívat všechny naše investice a urychlit další rozvoj. Region střední a východní Evropy je jedním z našich klíčových trhů v Evropě, jsou zde jasné vyhlídky budoucího růstu. Co se týče ziskovosti, má zde naše skupina jasnou vedoucí pozici," řekl Ceo Gruppo Generali Mario Greco.

 

Zdroj: www.generali.com

 

Loading…