Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.01.2018

Intesa Sanpaolo poskytně až pět miliard eur úvěrů na inovativní projekty v cestovním ruchu

Italská bankovní skupina Intesa Sanpaolo a italské Ministerstvo kultury podepsaly tříletou dohodou na úvěrové financování nových a inovativních projektů v oblasti cestovního ruchu.

Bankovní skupina vyčlenila na financování těchto projektů až pět miliard eur. „Naše bankovní skupina hodně věří v cestovní ruch, jež patří ve střednědobém a dlouhodobém výhledu k nejrychleji rostoucím hospodářským odvětvím“, uvedl ředitel divize územního uvěrového financování skupiny Intesa Sanpaolo Stefano Barrese. Ministerstvo kultury se současně zavázalo, že vytvoří Alianci pro Turismus 4.0. Součástí tohoto plánu by měly být i mimořádné daňové odpisy investic do cestovního ruchu, podobně jak se již děje v průmyslu s investicemi do nových strojů.

Před podepsání dohody skupina Intesa Sanpaolo zmapovala sektor pohostinství a ubytování. Jeho největší slabinou je dimenze podniků aktivních v tomto sektoru. Ty jsou totiž většinou příliš malé na to, aby mohli efektivně investovat do inovací, nových technologií a služeb. „Je proto nutné implementovat prostředky, jež by pomohly k integraci mezi jednotlivými podniky“, uvádí ve svém materiálu bankovní skupina. Další prioritou jsou také investice do vzdělání a lidského kapitálu či do akcí s rozsáhlým mediálním dopadem.

Zdroj: www.group.intesasanpaolo.com

Zdroj fotografie:  Pixabay

Loading…