Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.11.2019

Investoři se chystají koupit v Římě nemovitosti za tři miliardy eur

Investice do nerezidenčních nemovitostí v Římě by měly v příštím roce výrazně vzrůst. Ukazuje to prognóza vydaná specializovaným webem Scenari Immobiliari a realitním portálem Casa.it.

V příštím roce by domácí a zahraničí institucionální investoři měli utratit za nemovitosti ve věčném městě přibližně tři miliardy eur, což je zhruba čtvrtina celkových investic v Itálii. Drtivá většina investorů sází na nerezidenční trh. V letošním roce investice dosáhnou dvou miliard eur, zhruba pětiny celkového italského trhu. I přes výrazné oživení, Řím stále zaostává za svým hlavním rivalem, Milánem, kde jsou investiční obraty více než dvojnásobné. «Hlavní město se nachází v situaci, ve které byl Milán v roce 2015: trh se vymaňuje z dlouhého období krize a městská ekonomika se znovu vrací k růstu», uvádí Luca Rossetto, jednatel společnosti Casa.it.

Jisté oživení hlásí i rezidenční oblast, kde se letos počet transakcí zvýšil o zhruba 10% na 39 tisíc. Průměrná cena bytu v Římě nyní činí 340 tisíc eur a celkový objem rezidenčního trhu v italském hlavním městě dosáhne na konci roku na dvanáct miliard eur. Co se cen týče, tak od roku 2015 lehce rostou, byť ve srovnání s rokem 2008 jsou stále o zhruba 6% nižší.

Zdroj: blog.casa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…