Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.11.2019

Italian Wine Emotion oslavil svůj desátý ročník

Ve středu 6. listopadu proběhl v Praze desátý ročník Italian Wine Emotion, tradiční přehlídky italských vín. Akci pořádá Italsko-česká obchodní a průmyslová komora ve spolupráci s agenturou ITA Italian Trade Agency (ICE) ve Vídni.

Desátého ročníku Italian Wine Emotion se zúčastnil rekordní počet italských výrobců vína.

V Praze se tak představilo 40 vinařství z deseti italských regionů. „Vzhledem k tak výraznému růstu účasti jsme museli akci poprvé uspořádat ve velkém sálu Paláce Žofín," dodává Andrea Kunová, Food & Tourism manager Italsko-české komory. „Letos byl v Praze zajímavý mix vinařů ze všech hlavních vinařských regionů i z méně známých oblastí, což také vzbudilo větší zájem o účast českých obchodníků a dovozců. Tohoto výsledku jsme dosáhli v úzké spolupráci s vládní agenturou ITA - ICE.“

Formát Italian Wine Emotion ale zůstal beze změny. Akci zahájil seminář zaměřený na víno Montepulciano d‘Abruzzo, který vedl místopředseda Konsorcia na ochranu vín z Abruzza, Alessandro Nicodemi. Následně v průběhu odpoledne proběhly B2B schůzky s potenciálními českými partnery. Akce se uzavřela večerem pro vybrané osobnosti ze světa byznysu a institucí, které se zúčastnil také italský velvyslanec v Praze J. E. Francesco Saverio Nisio, a předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli, který zdůraznil zásadní význam akce a buyerů.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…