Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.11.2018

Italian Wine Emotion letos poprvé na podzim

Italian Wine Emotion, nejvýznamnější akce v ČR věnovaná výlučně italským vínům, letos poprvé proběhla v podzimní termínu. Devátý ročník této akce uspořádala Italsko-česká obchodní a průmyslová komora v úterý 6. listopadu.

V nádherných prostorech Paláce Žofín se letos představilo 25 italských vinařských podniků. Na břehu Vltavy byla přítomná vína ze sedmi italských regionů, od Lombardie až po Kampánii, Benátsko, Furlánsko Julské Benátsko, Marche, Toskánko a Apulii. Z posledně zmíněného regionu přijelo dokonce 14 podniků, a to díky výborné spolupráci s tamní hospodářskou komorou UnionCamere Puglia. Vína z regionu Apulie jsou v ČR velice vyhledávaná a ta nejznámější už mají svou pevnou pozici na českém trhu. Na Italian Wine Emotion jsme však představily i méně známé odrůdy z tohoto regionu, které české odborné publikum, teprve musí poznat a představit je svým klientům, uvádí Andrea Kunová, food & tourism manažerka Italsko-české komory.

Na letošním ročníku se představil především výběr menších vinařství, pro které akce, jako je ta pražská, představují důležitou příležitost pro navázání nových vztahů a posílení těch stávajících. Přes 130 přítomných vín tak pokrylo výraznou škálu a trendy současné italské vinařské produkce. Přítomní distributoři, a to včetně těch nejvýznamnějších na českém trhu, a i mnozí další profesionálové z oboru chválili vysokou úroveň představených vín, dodává pozitivní reakci Andrea Kunová. Vedle odpolední sekce věnované B2B setkáním mělo Italian Wine Emotion i večerní část věnovanou potenciálním českým publikům těchto vín. Mezi přítomnými osobnostmi byl také nový italský velvyslanec v Praze, J. E. Francesco Saverio Nisio.

Letošního ročníku Italian Wine Emotion se zúčastnila následující vinařství:  

C.V.L.T. Cooperativa Agricola Zanolari

Pasqua Vigneti e Cantine s.p.a.

Lorenzonetto CAV. Guido

Sincero Rete d'Imprese

Az. Agr. BATTISTA II di Lorenzonetto Mauro

CiùCiù

Cantina Bastianelli

Cantine Iorio

Inserrata ssa

Società Agricola Carrobbio srl

Agricola Ladogana srl

Az. Agr. Le Torri - Caiaffa vini biologici

Cantine Tre Pini

Cooperativa Lavorazione Prodotti Agricoli "Terra Maiorum"

Cantine Le Grotte  Dell'Erba Pasquale

Conte Spagnoletti Zeuli

Pignatelli Antonio

Cantine Pandora

D'Alfonso del Sordo - Viticoltori dal 1860

Garofano Vigneti e Cantine

Vinicola Mediterranea

Azienda Agricola Giuliani Vito Donato

Cantine Losito Leonardo

Maglio Michelangelo

Zdroj: camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey

Loading…