Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.10.2018

Italská vláda sníží daňové pobídky na strojovou výbavu firem

Program na modernizaci strojové výbavy italských průmyslových podniků bude v příštím roce výrazně redukován. Vyplývá to z návrh na státní rozpočet, který italská vláda poslala do Bruselu.

Program na podporu modernizace strojové výbavy a na přechod na Průmysl 4.0 zavedla předchozí vláda. Mimořádné daňové odpisy k vedly k výraznému zvýšení investic do strojů. Nová vláda se rozhodla pokračovat v programu jen v omezené míře. V příštím roce dojde ke zrušení mimořádného navýšení o 40 procent hodnoty zakoupených nových strojů při daňovém odpisu (tzv. superammortamento). U navýšení hodnoty speciálního strojového vybavení pro průmysl 4.0 pak dojde k faktické redukci o polovinu. Sníží se také daňové úlevy pro pořízení nových softwarových řešení. Není zatím jasná budoucnost programu na podporu rozvoje digitálních kompetencí zaměstnanců.

Redukci daňových pobídek kritizují podnikatelské svazy a poukazují na to, že v létě se nová vláda dušovala tím, že k žádnému omezení nedojde. Nespokojený je i předseda největšího svazu průmyslových firem Vincenzo Boccia. „Omezení programu Průmysl 4.0 nejde v žádném případě směrem k ekonomickému růstu“, uvedl Boccia, podle kterého tyto pobídky tvoří „jasný směr hospodářské politiky v průmyslu“.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Confindustria

Loading…