Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.01.2019

Italské dluhopisy začaly rok úspěšně

Institucionální investoři projevili v prvních dražbách vysoký zájem o italské státní dluhopisy. Výnosy dluhopisů při tom spíše stagnují.

Velký úspěch oslavil nový dluhopis BTP s 15ti letou splatností. Italské Ministerstvo financí udalo celou emisi v hodnotě 10 miliard eur, poptávka investorů však činila 35 miliard eur. Výnos byl stanoven na 3,35 procent. Přes šedesát procent hodnoty emise koupili zahraniční investoři. Jedná se především o evropské investiční fondy a banky: na investory sídlící mimo Evropu připadají jen dvě procenta emise.

Na zájem investorů si nemohou stěžovat ani obvyklé dluhopisy s 3, 7 a 30ti letou splatností. Italské Ministerstvo financí udalo v polovině ledna 6,5 miliard eur těchto dluhopisů, poptávka se však vyšplhala na bezmála deset miliard eur. Výnosy dluhopisů klesaly s výjimkou BTP s 30ti letou splatností, jehož výnos se naopak lehce zvýšil. V průběhu celého roku italské Ministerstvo financí bude muset prodat dluhopisy a pokladní poukázky v hodnotě více než tři sta miliard eur.

Zdroj: www.mef.gov.it

Zdroj fotografie: mef.gov.it

Loading…