Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.05.2019

Italské dráhy chtějí v příštích pěti letech proinvestovat na 58 miliard eur

Skupina Italské dráhy, Ferrovie dello Stato, představila dne 10. května svůj plán rozvoje na léta 2019 až 2023. Plán počítá s investicemi po integraci s organizací Anas, která se stará o rozvoj dálnic a silnic první třídy.

Nový průmyslový plán počítá v příštích pěti letech s investicemi v hodnotě 58 miliard eur. Zhruba 28 miliard eur má jít na rozvoj železniční infrastruktury a 14 miliard eur na rozvoj silniční infrastruktury. Mezi prioritami jsou trať Brescia -Verona – Padova, Brennerský tunel, Neapol – Bari a Palermo – Katánie – Messina. Dalších 12 miliard eur půjde na obnovu vozového parku skrze akvizice 600 vlakových souprav pro regionální tratě, 14 vysokorychlostních souprav FrecciaRossa, 1400 autobusů a také stovek lokomotiv pro cargo dopravu. Zhruba čtvrtinu výdajů na investice skupina pokryje ze svých zdrojů, zbytek bude pokryt dluhopisy a evropskými a státními dotacemi.

Za plánované období skupina Italské dráhy počítá se zvýšením počtu přepravených pasažérů o 90 milionů ze stávající miliardy. Skupina by chtěla přepravit o 20 milionů turistů ročně více. Zvýšit se má i počet zaměstnanců, a to o 15 tisíc osob. Příjmy se mají zvýšit z 12 na bezmála 17 miliard eur. Skupina chce také posílit své aktivity v zahraničí. Mezi země, kde jsou Italské dráhy aktivní, patří i Česká republika, kde provozují vlakovou dopravu skrze společnost Die Länderbahn.

Zdroj: www.fsnews.it

Zdroj fotografie: Rfi

Loading…