Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.04.2018

Italsko-česká komora se účastní jedinečného vzdělávacího projektu v gastronomii

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora se účastní jako partner jedinečného vzdělávacího projektu v odvětví gastronomie, který probíhá mezi Prahou a italským regionem Apulie.

Projektu se účastní na české straně Vysoká škola hotelová v Praze 8 a na italské straně vzdělávací institut IRFIP z města Castel Pietramontecorvino, v okresu Foggia. „Hlavním cílem je představit budoucím podnikatelům a manažerům v českém restauračním a hotelovém odvětví klíčové zásady a ingredience italské kuchyně, středomořskou dietu a gastronomické speciality regionu Apulie,“ popisuje náplň projektu Andrea Kunová, food&tourism manager Italsko-české komory. Do projektu je zapojeno patnáct vysokoškolských studentů, kteří se v dubnu zúčastnili intenzivního pětidenního kurzu pod vedení šéfkuchaře Francesca Morry. Během trvání kurzu byly představeny hlavní suroviny a receptury italské kuchyně, jejichž příprava probíhá v zahraničí často nesprávně. V rámci kurzu se také studenti naučili, jak rozeznat kvalitní italské suroviny.

Kromě studijního přínosu je kurz také příležitostí, jak si vytvořit emoční vazby, které, jak víme, často více či méně ovlivňují naše budoucí rozhodnutí v rámci výběru určitých elementů a produktů v rámci podnikání.  I z tohoto důvodu účastníci kurzu stráví v červnu deset dní v krásném jihoitalském regionu Apulie. „Bude to příležitost pro prohloubení znalosti kuchyně tohoto regionu, který skýtá neuvěřitelné bohatství jak primárních surovin, tak již hotových výrobků známých po celém světě. Studenti se navíc zúčastní návštěv tamních chovů a zemědělských podniků zaměřených na výrobu sýrů, vína či olivového oleje. Probrána budou také specifičtější témata jako výroba a certifikace italského biologického zemědělství,“ doplňuje informace o druhé části kurzu Andrea Kunová.

Italsko-česká komora spolupracovala v rámci projektu na realizaci české části a usnadnila komunikaci mezi zapojenými institucemi. „Pomáhali jsme s výběrem partnerské školy v České republice a pak s výběrem účastníků kurzů, kterými jsou hlavně studenti oborů zaměřených na management pohostinství. Doufáme, že studenti využijí informace zprostředkované během kurzu ve svých budoucích pracovních a podnikatelských aktivitách, a že tím přispějí k šíření pravé italské kuchyně,“ říká Andrea Kunová.

Vzdělávací projekt probíhá za spolupráce Vysoké škole hotelové v Praze 8, vzdělávacího institutu IRFIP v Castel Pietramontecorvino a Italsko-české obchodní a průmyslové komory s finanční podporou krajského Odboru zemědělství regionu Apulie.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

 

Loading…