Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.04.2018

Italsko-česká komora se zúčastnila veronského veletrhu Vinitaly

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora se zúčastnila 52. ročníku nejvýznamnějšího veletrhu vín v Itálii, Vinitaly, který proběhl ve dnech 15. až 18. dubna ve Veroně. Souběžně s Vinitaly probíhaly i veletrhy Sol&Agrifood se zaměřením na gastronomické speciality a mezinárodní salón technologií pro zpracování a výrobu vína a olivového oleje Enolitech.

Letošního ročníku Vinitaly se zúčastnilo 4380 vinařských podniků, které představily ve Veroně na patnáct tisíc vín. Návštěvníků veletrhu bylo zhruba 128 tisíc, ze kterých 32 tisíc zahraničních akreditovaných nákupčích, což je o šest procent více než v předchozím ročníku. „Rostoucí počet profesních návštěvníků letošního ročníku veletrhu dokazuje posílení B2B složky veletrhu na mezinárodní úrovní, jak je patrné také z rostoucího počtu vybraných a akreditovaných nákupčích z celého světa“ zdůraznil ve svém hodnocení generální ředitel pořadatelské společnosti Veronafiere, Giovanni Mantovani. Profesní zaměření veletrhu měl posílit i bohatý doprovodný program pro milovníky vína, který veletrhu připravil ve městě Verona a v okolních vinařských lokalitách.

Italsko-česká komora se zúčastnila veletrhu se skupinou vybraných nákupčích z celé České republiky. Během 4 dní měli české firmy možnost zúčastnit se zajímavých degustací národních i mezinárodních vín, realizovat vlastní odborné schůzky či objevovat tržní novinky. Z České republiky se buyer’s programu účastnily tyto firmy: Bevande CZ, Ocellus, Open Wine a Vino Plus.

Zdroj: https://www.vinitaly.com

Zdroj fotografie: Camic

Loading…