Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.03.2018

Italsko-česká komora se zúčastnila vídeňské Burzy italských vín

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora se zúčastnila Burzy italských vín, kterou v úterý 27. února pořádala vídeňská pobočka italské agentury na podporu exportu ICE. Italsko-česká komora přivezla do rakouského hlavního města rozsáhlou misi českých nákupčích.

Veletrhu, jež se uskutečnil v prostorech Italského velvyslanectví ve Vídni, se zúčastnilo více než třicet italských vinařských podniků pocházejících z regionů konvergence zapojených do programu na podporu exportu Piano Export Sud. Na Burze tak bylo možné ochutnat vína z regionů Basilicata, Kalábrie, Kampánie, Apulie a Sicílie. Další obdobné prezentace proběhnou v Londýně, Dublinu, Bělehradě, Varšavě a na skandinávském poloostrově „Na Burze byla přítomná výlučně vína se známkami chráněného původu DOC, DOCG a IGT. Nákupčí ocenili vysokou kvalitu přítomných výrobků“, uvádí Andrea Kunová, project manager oblasti Food & Tourism Italsko-české komory.

Burza vín není jedinou příležitostí, při které ICE Vídeň a Italsko-česká komora spolupracují na podpoře exportu italského vinařského sektoru. Obě instituce spolupracují také na organizaci národního stánku Itálie na jednom z hlavních vinařských veletrhů v ČR, Wine Prague, který proběhne v české metropoli od 21. do 23. května. V Praze se letos uskuteční i další významná prezentace italských vín pořádaná Italsko-českou komorou: v listopadu proběhne již devátý ročník Italian Wine Emotion, na který je již dnes možné se zapsat. Pro další informace kontaktujte Andreu Kunovou (andrea.kunova@camic.cz), jež má na starost pořádání akce.

Dovoz italských vín v posledních letech silně roste a v roce 2017 se zvýšil o 14 procent na bezmála 50 milionů eur.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografií: ICE Vídeň

Loading…