Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.03.2018

Italský design se představil v Praze

V pátek 23. března proběhl v rámci veletrhu For Interior v Praze – Letňanech, jež patří k nejdůležitějším veletrhům v oblasti interiérů, Den v italském stylu. Akce byla pořádána organizátory veletrhu, společnostmi PVA Expo a ABF, v partnerství s Italským velvyslanectvím v Praze a Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.

Den v italském stylu byl příležitostí pro prezentaci výrazných italských firem v oblasti designového interiéru i pro celkové zhodnocení stavu designového průmyslu v Itálii. „V České republice je Itálie velice populární nejen jako turistická destinace, ale také díky designu a kvalitě italských výrobků“, uvedl generální ředitel společnosti ABF Tomáš Kotrč. V italské ekonomice pak designová výroba patří k významným odvětvím zpracovatelského průmyslu. „V aktuálním mezinárodním kontextu designové firmy zlepšují obraz Itálii v zahraničí, a to také díky exportu, který roste nadmíru dobře“, uvedl ve svém pozdravu italský velvyslanec v Praze Aldo Amati. Na podpoře italského designu pracuje také Italsko-česká obchodní a průmyslová komora. „Italské firmy mají stále výrazný prostor k růstu na českém trhu, a tento potenciál může být rozvinut skrze akce jako Den v italském stylu“, řekl její předseda Gianfranco Pinciroli.

V průběhu akce vystoupili zástupci italských firem i českých importérů italského designu do ČR. Vystoupení se zaměřila na aktivity jednotlivých firem, na minulost, budoucnost a inovace italského designu a také na kontroverznější témata jako padělky designových výrobků. Z Itálie přijeli na akci významné osobnosti jako Marco Magni, prezident společnosti specializované ve výrobě matrací Magniflex, či Gianni Tanini, zakladatel společně s manželkou Paolou zakladatel společnosti Devon&Devon, jež se zaměřuje na luxusní koupelnový design. S příspěvky vystoupili také zástupci firem CasaMédinit a Devon&Devon, členové Italsko-české komory, Abet Laminati, Konsepti, Profi Lighting a Punto Design.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic, Magniflex, ABF

Loading…