Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.11.2018

Italský region Furlánsko-Julské Benátsko obnovil smlouvu o spolupráci s krajem Vysočina

Italský region Furlánsko Julské Benátsko obnovil smlouvu o spolupráci s krajem Vysočina. To je hlavní výsledek dvoudenní návštěvy ČR hejtmana italského kraje, Massimiliana Fedrigy, která proběhla 21. a 22. listopadu.

Během své návštěvy, se hejtman Fedriga setkal v Jihlavě se svým protějškem, hejtmanem kraje Vysočina Jiří Běhounkem, a dalšími členy krajské rady. Oblasti, ve kterých by oba kraje mohly spolupracovat, jsou zdravotnictví, školství, sport, kultura a cestovní ruch. „Naší strategií je představit kraj Furlánsko Julské Benátsko ve všech významných zemích střední a východní Evropy, a získat tam partnery, jež mohou ulehčit investice v obou směrech.“ Hejtman Fedriga, v doprovodu honorárního konzula Itálie Pavla Zezuly a generálního tajemníka Italsko-české komory Mattea Marianiho, navštívil také školy a firmy sídlící v kraji Vysočina.

Během krátkého zastavení v Praze byl hejtman italského regionu přijat velvyslancem J.E. Francescem Saveriem Nisiem a také členy představenstva Italsko-české obchodní a průmyslové komory. „Komora je velice aktivní v aktivitách na podporu jednotlivých italských regionů,“ uvádí generální tajemník komory, Matteo Mariani. „Co se týče regionu Furlánsko Julské Benátsko, spolupracovali jsme na prezentaci Terstského přístavu v Praze, která proběhla letos v červnu, i na nedávném regionálním večeru na začátku listopadu,“ dodává Mariani.

Zdroj: www.presidente.regione.fvg.it

Zdroj fotografie: Eva Neuwirthová, Kraj vysočina

Loading…