Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.08.2018

Italský vývoz do ČR výrazně vzrostl

 

Italský vývoz do České republiky se v prvních šesti měsících letošního roku silně zvýšil. Ukazují to údaje zveřejněné Českým statistickým úřadem.

V prvním pololetí letošního roku italské firmy vyvezly do České republiky zboží v hodnotě 3,22 miliard eur. To je o 8,6 procent více než v loňském roce. Naopak český vývoz do Itálie se zvýšil o pouhých 1,7 procent na 3,44 miliard eur. Přebytek zahraničního obchodu ve prospěch ČR se tak snížil na zhruba dvě stě milionů eur.

Co se italského exportu týče, tak nejvíce rostly prodeje v oblasti strojů a dopravních prostředků, kde byl zaznamená růst o 9,9 procent na 1,25 miliard eur, a v kategorii tržních výrobků (+13,5 procent na 880 milionů eur). Mimořádně dobře se dařilo prodejům strojů pro průmysl a elektronických zařízení. Na straně českého vývozu nejvíce rostla kategorie průmyslového spotřebního zboží (+15,8 procent) s výrazným růstem ve vývozu oděvů (+84,6 procent) a obuvi (50,3 procent). Kategorie strojů a dopravních prostředků, jež tvoří polovinu českého vývozu, se zvýšila o méně než jedno procento.

Zdroj: czso.cz

Zdroj Fotografie: Pixabay

Loading…