Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.04.2019

Lahve Mattoni budou jen v zelené

Lahve známé značky minerálních vod Mattoni budou v jednotném barevném provedení. Oznámila to skupina Karlovarské minerální vody, člen Camic, která značku vlastní.

V současnosti jsou vody Mattoni prodávané v lahvích v pěti barevných provedeních. Od května však budou lahve Mattoni vyráběné v jediné, světle zelené, barvě. Aktuálně jsou pod značkou Mattoni prodávané tři druhy minerální vod a patnáct druhů ochucených vod. „Sjednocení barev je prvním krokem k recyklaci použitých PET lahví zpět do nových lahví,“ zdůvodňuje opatření skupina. Zavedení jednotné barvy lahví tak jde vstříc aktuálním požadavkům oběhové ekonomiky. Jednotné chromatické provedení lahví začne být na trhu patrné v letních měsících.

Skupina Karlovarské minerální vody se snaží zvýšit ekologickou udržitelnost svého podnikání. Skupina také pléduje za zavedení systému zálohovaných PET láhví. „Nápojový průmysl má nyní úžasnou příležitost stát se plně udržitelným při zachování všech výhod spotřebitelských balení,“ říká generální ředitel skupiny, Alessandro Pasquale. Skupina však bude muset přesvědčit svou konkurenci. Nový návrh zákona o odpadcích totiž se systémem zálohovaných PET láhví nepočítá a jeho zavedení tak zůstane na svobodné vůli výrobců.

Zdroj: kmv.cz

Zdroj fotografie: KMV

Loading…