Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.01.2019

Limit pro výdajové paušály se vrátí na dva miliony korun

Příjmový limit pro využití paušálního odečtu výdajů se vrátí na dva miliony korun. Počítá s tím pozměňovací návrh připravený skupinou poslanců ODS vedenou Vojtěchem Munzarem, jenž je členem Italsko-české komory.

Návrh byl schválen společně s daňovým balíčkem Poslaneckou sněmovnou na sklonku prosince loňského roku. Opatření by tak mohlo vstoupit v platnost od 1. února 2019 a bude se týkat daňového období 2019. Díky pozměňovacímu návrhu se výše limitu vrátí na hodnotu před rokem 2018, kdy se vláda rozhodla limit snížit na milion korun. „Opětovné zvýšení hranice je dobrou zprávou především pro menší podnikatele a živnostníky, kteří mají s narůstající byrokracií největší starosti,“ uvedl poslanec Munzar. Pro schválení návrhu hlasovali poslanci napříč politickým spektrem.

Paušálního odečtu výdajů mohou využít živnostníci a další osoby samostatně výdělečně činné. Díky paušálnímu odečtu tak malí podnikatelé nemusí vést účetní evidenci nákladů. Paušální výše nákladů jde od 80 procent příjmů u zemědělců až po 30 procent příjmů u volných profesí. Paušální odečet slouží k určení základu pro daň z příjmu a výpočet odvodů.

Zdroj: www.novinky.cz

Zdroj fotografie: psp.cz

Loading…