Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.04.2019

Luca Vannucci byl vyznamenán Řádem italské hvězdy

Dr. Luca Vannucci byl na začátku dubna vyznamenán Řádem italské hvězdy ve stupni Důstojník. Vyznamenání, které je vyhrazeno Italům žijícím v zahraničí a zahraničním občanům, bylo předáno italským velvyslancem J.E. Francescem Saveriem Nisiem.

Dr. Luca Vannucci byl vyznamenán za své výzkumné aktivity v oblasti prevence a léčby nádorových onemocnění. Dr. Vannucci je dlouholetým ředitelem Laboratoře Imunoterapie při Mikrobiologickém ústavu Akademie věd ČR. Jeho výzkumy se zaměřují především na prevenci a léčbu rakovin za použití přirozené reakce imunitního systému. Dr. Vannucci byl navíc zvolen na konci loňského roku předsedou České imunologické společnosti a stal se tak prvním zahraničním výzkumníkem v čele této vědecké organizace.

„Z vyznamenání mám velkou radost, protože uznává nejen mé výzkumné aktivity ale i práci ve prospěch italské komunity v ČR a rozvoje vědeckých vztahů mezi Itálií a ČR,“ uvedl Dr. Vannucci. Jeho Laboratoř Imunoterapie dlouhodobě spolupracuje s univerzitami a výzkumnými středisky v Itálii a v minulosti přijeli do Prahy na její pozvání významní italští vědci. Dr. Vannucci je také velice aktivní na poli organizace italských vědců působících v ČR. Po dvou setkání v loňském roce probíhá příprava první vědecké konference italských výzkumníků v ČR, jež proběhne ve dnech 18. až 20. června v Italském kulturním institutu.

Výzkumné aktivity Laboratoře Imunoterapie jsou podporovány sbírkou otevřenou Italsko-českou komorou. Více informací zde.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Italské velvyslanectví v Praze

Loading…