Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.03.2018

Marco Magni, Magniflex: s výsledky dosaženými v posledních deseti letech na českém trhu jsme velmi spokojeni

U příležitosti Dne v italském stylu, jež proběhl v pátek 23. března v rámci veletrhu For Interior v Praze – Letňanech, jsme se setkali s prezidentem společnosti Magniflex, Marcem Magni. Magniflex patří k evropským lídrům ve výrobě kvalitních matrací a v hlavní továrně společnosti v italském Prato je vyrobeno denně na deset tisíc matrací. „Jsme hrdí na to, že vyrábíme výlučně v Itálii a za použití italských materiálů“, říká Marco Magni.

Během prezentace na Dni v italském stylu jste se hodně zaměřil na inovace vašich produktů. Jaké jsou poslední trendy ve vašem odvětví?

Poslední trendy velmi dobře představují naše matrace MagniStretch. Je to výrobek, který byl navržen pro osoby, jež mají problémy s páteří či bolestmi svalů. Hodně investujeme do technologií smartech, jež představují díky našemu novému systému MagniSmartech budoucnost dobrého spaní. Nová technologie zcela mění dosavadní chápání funkce matrace, jež byla dosud jen pasivním produktem, a to ve smyslu, že neposkytovala žádnou informaci. Díky použití nových technologií smartech se však matrace stane aktivním produktem, který sbírá a analyzuje informace a aktivně pomáhá k co nejlepšímu spánku.

Dalším významnou hodnotou je pro Magniflex ekologická udržitelnost…

Díky významným investicím se nám podařilo výrazně snížit dopad naší výroby na životní prostředí. Provedli jsme optimalizace našeho výrobního procesu a instalovali jsme na střeše našeho výrobního závodu fotovoltaické panely. V létě tak vyrábíme s takřka nulovými emisemi a v ročním průměru má výroba jedné matrace stejný dopad na životní prostředí, jako když si doma upečete koláč. Dalším významným bodem je znečištění z dopravy a logistika. Díky našemu patentu na vakuové balení můžeme naložit desetkrát více matrací než dříve. To má pozitivní dopad na snížení nákladů na dopravu, jež tvoří nemalou položku v konečné ceně matrace, a také to snižuje spotřebu nafty a benzínu.

V roce 2018 slaví Magniflex svých prvních deset let v České republice. Jak hodnotíte vaše výsledky na českém trhu?

Jsme velice spokojeni s výsledky, kterých jsme v České republice dosáhli. Náš lokální partner, společnost CFH Group (člen Italsko-české komory, pozn.red.), je velmi úspěšný a poskytuje kvalitní služby místním prodejcům. Z naší strany hodně investujeme do rozvoje našich produktů a do nových technologií, což společně se službami našeho partnera tvoří hlavní plilíře úspěchu na českém trhu.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Magniflex

Loading…