Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.10.2019

Na 61. ročníku veletrhu MSV v Brně byla slavnostně otevřena Area Italia

V úterý 8. října byl na Mezinárodním strojírenském veletrhu MSV v Brně slavnostně otevřen Italsko-francouzský pavilon. Události se zúčastnil i místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Přivítali ho, z italské strany, předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli a místopředseda Komory Alessandro Pasquale, honorární konzul Itálie v Brně Pavel Zezula a, z francouzské strany, velvyslanec Roland Galharague s předsedou Francouzsko-české komory Rolandem Bourgeoisem.

Místopředseda vlády Havlíček shrnul ve svém pozdravu priority české vlády v oblasti průmyslu. Mezi ně patří silnější podpora výzkumu a vývoje, transferu know-how mezi akademickými pracovišti a firmami a rozsáhlejší podpora průmyslových inovací. To vše shrnuje nová značka Czech Republic: The Country for the Future. «Italské firmy podnikající v České republice jsou připravené se zúčastnit této výzvy», uvedl místopředseda Italsko-české komory Alessandro Pasquale. V úvodních pozdravech byly zmíněny i obchodní vztahy mezi ČR, Itálii a Francií, jež jsou významné z pohledu jak kvantity, tak kvality.

Area Italia, část pavilonu spadající pod Italsko-českou komoru, letos hostí sedm vystavovatelů z řad podniků a podnikatelských asociací. Další italské firmy jsou přítomny na odvětvových expozicích. Po slavnostním otevření pavilonu Italsko-česká komora uspořádala ve středu města neformální setkání a večeři se svými členy a podnikateli.

V Area Italia letos vystavují:

Affri di Affri Roberto

AIdAM

Berardi Bullonerie srl

Camozzi s.r.o.

Cosberg Spa

I.A.P. Globe srl

Reys spa

 

Zdroj: Camic e  Ing. Petr Novotný

Zdroj fotografie: Camic e  Ing. Petr Novotný

 

Loading…