Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.01.2018

Na půl maraton v Neapoli se vydá početná skupina českých běžců

Na závod Napoli City Half Marathon, který proběhne v neděli 4. února, dorazí i početná skupina českých běžců. Závod je pořádán společností Napoli Running, kterou založil a řídí Carlo Capalbo, předseda společnosti Prague International Marathon, člena Italsko-české komory.

V Neapoli vyběhne do ulic zhruba stovka běžců z České republiky. Češi tak budou, hned po Francouzích, druhou nejpočetnější zahraniční skupinou. Češi na sebe upozornili v Neapoli již vloni, když česká atletka Veronika Vrabcová-Nyvltová odběhla nejlepší čas v kategorii žen. Letos Carlo Capalbo opět přiveze do Neapole špičkové běžce, například Nora Sondre Moena či Keňana Noberta Kigena.

Letošního pátého ročníku Napoli City Half Maratonu se zúčastní přes pět tisíc běžců, což je téměř dvakrát tolik než v předloňském ročníku. Hlavní letošní novinkou je trasa pro elitní běžce Napoli 5km Grand Pix, kde budou pravděpodobně atakovány běžecké rekordy na pěti kilometrové silniční trase, které nedávno začala uznávat i Světová federace lehké atletiky (IAAF). Na úspěchu závodu má zásadní dopad také bohatá zkušenost, kterou má Carlo Capalbo a jeho tým Run Czech z pořádání maratonů v České republice. „Neapol je krásné město a díky know-how, které v RunCzech máme, zde chceme i letos uspořádát prvotřídní závod“, uvedl Capalbo.

Stránky závodu: www.napolirunning.com

Zdroj fotografie: Napoli Running

Loading…