Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.08.2019

Na úspory energií firem půjde dalších šest miliard korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu oznámilo otevření nové výzvy programu pro úspory energií ve firmách. Nové žádosti o podporu budou přijímány od poloviny září.

V nové výzvě bude firmám k dispozici až šest miliard korun z evropských fondů. Minimální částka podpory činí půl milionu korun (cca. 20 tis. eur), maximální patnáct milionů eur. Vzhledem k tomu, že Úspory energií patří k nejméně čerpaným programům, ministerstvo ponechá v platnosti snížené podmínky pro udělení dotace. Podle ministerstva snížení podmínek stimulovalo zájem firem o program. Výzva tak zůstane otevřená i velkým firmám.

I v nové výzvě bude možné čerpat dotace na snížení energetické náročnosti budov používaných pro turistické a volnočasové aktivity. Firmy budou moci čerpat podporu i na projekty spočívajících v modernizace systému osvětlení a instalaci fotovoltaických panelů. Hlavní podmínkou pro udělení dotace ale je, že k instalaci dojde na budovách či areálech, kde již došlo k zavedení opatření na snížení energetické náročnosti za podpory udělené v některé z předchozích výzev programu.

Zdroj: www.mpo.cz

Zdroj fotografie: mpo.cz

Loading…