Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.07.2018

Od konce října se bude z Brna létat do Milána

Po dlouhých letech bude mít Brno znovu přímé letecké spojení s Itálií. Oznámili to správci brněnského letiště společně s Jihomoravským krajem.

Ve státní svátek 100. výročí vzniku Československa, dne 28. října, v Brně odstartuje nová pravidelná linka do Milána– Bergama. „Milán Bergamo je oblíbenou destinací cestujících z našeho regionu a stejně tak Brno a Jihomoravský kraj jsou perfektní destinace pro turistiku i podnikání, takže věřím, že linka bude úspěšná,“ uvedl předseda představenstva Letiště Brno, Milan Kratina. Nový pravidelný let bude obsluhovat nízkonákladová společnost Ryanair dvakrát týdně.

Nová pravidelná linka vzniká za podpory Jihomoravského kraje, kterému letiště v Brně-Tuřanech patří. Kraj ještě nedávno plánoval, že výrazně rozšíří nabídku letů z Brna díky strategické spolupráci s rumunskou leteckou společností Blue Air. Jednání s rumunským přepravcem ale nakonec zkrachovala na jaře letošního roku kvůli nesouladům v připravované smlouvě. „Obvykle se hledá volná kapacita na jednu až dvě sezóny dopředu,“ ocenil hejtman Bohumil Šimek rychlost, se kterou se podařilo dojednat nový let.

Zdroj: www.brno-airport.cz

Zdroj fotografie: pixabay

Loading…