Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.03.2018

Giancarlo L’Uomo Perfetto, otevřen obchod s kvalitní italskou módou

Ve čtvrtek 1. března zahájil provoz nový obchod s pánskou módou Giancarlo L’Uomo Perfetto. Nový podnikatelský projekt Giancarla a Karolíny Bertacchini se zaměřuje na vysoce kvalitní italské oblečení a obuv.

V nabídce nového obchodu jsou prestižní italské značky pánského oblečení, jež dosud nebyly přítomné na českém trhu. Výběr jde od bund Roberto Ricci až po kravaty Marinella, boty Andrea Zori či kalhoty Equipage. „V Praze chyběl obchod s nabídkou různých italských značek, kde by zákazník našel na jednom místě obuv, spodní prádlo, kalhoty, košile, kravaty a také obleky,“ vysvětluje jedinečnost svého projektu Giancarlo Bertacchini. Středobodem nabídky jsou ale značky zaměřené na oblečení šité na míru, a sice košile Sonrisa a obleky Lubiam. Zákazník má k výběru rozsáhlou nabídku stovky látek italské a anglické výroby. „Bereme míry na tzv. zkouškový oděv, které následně zasíláme do Itálie, kde jsou nakonec košile a oblek ušity. Tato metoda je rychlejší a levnější než klasický krejčí,“ vysvětluje Giancarlo Bertacchini. V obchodě, jehož plocha je rozdělena do dvou podlaží, jsou tak i vhodné prostory pro měření.

Nový obchod se nachází v Široké ulici, nedaleko od Starého židovské hřbitova a od Pařížské ulice. „Dá se říci, že obchod se nachází v samotném centru pražské módy,“ dodává G. Bertacchini. Na rozdíl od brandových butiků chce být projekt ekonomicky udržitelný. Tomu odpovídají i nižší marže ve srovnání s dalšími českými obchody obdobného zaměření. „Chceme prodávat italské oblečení za italské ceny,“ říká majitel obchodu. Poloha obchodu je vhodná pro oslovení zahraniční a italské klientely trvale žijící Praze, jež tvoří cílovou skupinu nového projektu.

Značky zastoupené v novém obchodě byly osobně vybrány Giancarlem a Karolínou Bertacchini, kteří navštívili specializované veletrhy, jako Pitti Uomo, a také jednotlivé módní firmy. „Výchozím bodem bylo nalézt značku se škálou total look, nakonec jsme si vybrali společnost Lubiam, jež byla založena v roce 1911 a specializuje se na šití oděvů na míru, a to především sak a obleků. K tomu jsme přidali další značky s užším zaměřením. Všechny firmy zastoupené v našem obchodě vyrábí v Itálii,“ uvádí Bertacchini. Giancarlo L’Uomo Perfetto není ale jen obchodem. Projekt je také vstupní platformou pro italské módní značky na český trh a společnost má exkluzivní zastoupení pro ČR a Slovensko všech značek ve své nabídce. „Některé z našich značek se v minulosti snažily dostat na český trh, ale neuspěly. Dnes jsou ale podmínky lepší, posílila se klientela mezinárodních rezidentů v Praze a také čeští klienti z vyšších vrstev společnosti se více zajímají o módu,“ říká Bertacchini. Pro italské značky je to tudíž příležitost, aby vyzkoušely, zda je o ně na českém trhu zájem, aniž by ovšem musely nést (obvykle daleko vyšší) náklady na otevření své brandové prodejny.

Aby se rozšířilo povědomí o novém obchodě, v týdnu od úterý 20. do soboty 24. března proběhne jeho oficiální otevření, v rámci kterého se klienti budou moci podrobně seznámit s novým projektem. „Již jsme uskutečnili privátní prezentace našich značek, jež měly velkou odezvu a dostali jsme i první zakázky,“ uvádí první úspěchy Giancarlo Bertacchini.

Giancarlo L’Uomo Perfetto, ulice Široká 55/8, Praha 1, www.giancarlo.cz

Otevírací doba: Pondělí – Sobota, od 10 do 19 hodin

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografie: Adam-Costey Studio

Loading…