Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.09.2019

Paolo Gentiloni dostal v Evropské komisi požadované portfolio

Itálie dostala v nové Evropské komisi požadované silné ekonomické portfolio. Ukázalo to složení nové Evropské komise vedené předsedkyní Ursulou von der Leyen.

Italský kandidát Paolo Gentiloni bude zastávat post evropského komisaře pro hospodářské a finanční záležitosti. «Budu se snažit přispět k obnově hospodářského růstu a jeho sociální a ekologické udržitelnosti», uvedl bývalý italský premiér priority svého mandátu. Gentiloni bude muset úzce spolupracovat s exekutivním místopředsedou pro ekonomické záležitosti Valdisem Dombrovskisem, který má pověst příznivce tvrdé fiskální disciplíny. Gentiloni by naopak měl zastávat pozici uvolnění rozpočtových pravidel vzhledem k ekonomickému zpomalení, které je patrné v zemích Evropské Unie.

Ve středu 11. září se v Bruselu sejde s předsedkyní Evropské komise von der Leyen i staronový předseda italské vlády Giuseppe Conte. Ten představí předsedkyni priority své nové vlády, která má daleko výraznější proevropskou orientaci než předchozí exekutiva. Mezi prioritami nové vlády na evropské úrovni budou reforma Dublinských úmluv, větší rozpočtová flexibilita a investice do zelených technologií.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Commissione Europea

Loading…