Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.07.2018

Patnáct dětí z ČR vyrazilo na expedici na palubě brigantiny Nave Italia

I letos probíhá projekt terapeutické expedice ve Středozemním moři pro české děti, jež mají za sebou onkologická nemocnění či žijí v dětském domově.

Od 31. července do 4. srpna patnáct dětí z České republiky pluje na palubě brigantiny italského armádního námořnictva Nave Italie z Livorna do Janova. Na konci plavby se děti z České republiky setkají z malými pacienty nemocnice Giannina Gaslini v Janově. Iniciativu se silně sociální obsahem i letos pořádá Italské velvyslanectví v Praze a nadace Tender to Nave Italia. „Tento projekt je mimořádně cenný, protože umožňuje zažít jedinečné a radostné chvilky dětem, jež si prošly různými strastmi,“ uvedl italský velvyslanec v Praze, Aldo Amati.

Projekt plavby na palubě Nave Italia probíhá pod záštitou Italského kulturní institutu v Praze, Ministerstva zdravotnictví ČR a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a za podpory společností Nadace ČEZ, ČSA, Letiště Praha, Caritas Roma, kulturní asociace Alfredo Diomede, Terravision, Atevere s.r.o. a Atrani s.r.o.

Průběh projektu je možné sledovat na facebookovém profilu Expedice chobotnice: www.facebook.com

Zdroj: Italské velvyslanectví v Praze

Zdroj fotografie: Italské velvyslanectví v Praze

Loading…