Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.08.2019

Počet nových firem v ČR stále roste

Počet obchodních společností aktivních v České republice vzrostl i v prvním pololetí letošního roku. Ukazují to údaje shromážděné agenturu Crif - Czech Credit Bureau, která je členem Italsko-české komory.

V prvním pololetí letošního roku bylo v České republice založeno na 15 600 společností. Jedná se o třetí nejvyšší počet od roku 2010. Na druhé straně, počet firem, jež skončily s podnikáním, dosáhl na 8 200. Největší fluktuace již tradičně vykazují odvětví obchodu a realit. “Nejvíce společností přibylo ve zpracovatelském průmyslu a a v odvětví s nakládáním s nemovitostmi," dodává agentura.

Co se týče zaniklých podniků, jejich počet z prvního pololetí letošního roku je zdaleka nejvyšší od roku 2010, kdy agentura Crif začala zveřejňovat tento druh statistik. Dobrou zprávu ale je, že postupně klesá podíl firem, jež zanikly kvůli insolvenci a bankrotu. Ty představovaly v prvním pololetí něco málo přes čtyři procenta celkového počtu zaniklých firem. “Ještě před pěti let tvořily bankroty téměř čtvrtinu všech zániků obchodních společností," poukazuje na zajímavý údaj Věra Kameníčková, hlavní analytička agentury Crif - Czech Credit Bureau.

Zdroj:www.informaceofirmach.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…