Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.03.2019

Podnikové vzdělávání: pomohou i evropské dotace

Podnikové vzdělávání je jedním z prostředků rozvoje konkurenceschopnosti firmy i spokojenosti zaměstnanců. V České republice lze na tyto aktivity navíc dostat dotace z evropských fondů.

Jak upozorňuje advokátní kancelář Rödl & Partner, jenž je členem Italsko-české komory, pro firmy byla otevřena výzva, ve které mohou žádat o podporu z evropských fondů pro podnikové vzdělávání. Výzva má rozpočet ve výši 1,7 miliard korun. Kvůli minimální dotaci ve výši půl milionu korun je program vhodný především pro střední a velké firmy s desítkami zaměstnanců. „Oblasti podporovaných školení jsou v podstatě neomezené, od IT a technických školení až po ekonomické a právní kurzy, měkké a manažerské dovednosti či jazykové vzdělávání," vyjmenovává advokátní kancelář.

Z územního hlediska na dotace dosáhnou firmy z prakticky celé České republiky. „Školení nesmí probíhat v Praze, ale žadatelem může být i společnost z Prahy a její pražští zaměstnanci," upozorňuje advokátní kancelář. Jak je v evropských výzvách zvykem, vyšší hodnocení dostávají projekty realizované v postižených regionech, a sice v Moravskoslezském, Karlovarském a Ústeckém kraji

 

Zdroj: www.roedl.net

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…