Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.03.2018

Prague International Marathon představil svou běžeckou sezónu 2018

Prague International Marathon, člen Italsko-české komory, představil v úterý 28. února svou běžeckou sezónu RunCzech pro letošní rok.

Pořadatelé letos čekají na svého miliontého běžce. Dosud se závodů RunCzech zúčastnilo 972 tisíc osob a milionu by tak mohlo být dosaženo při tradičním květnovém pražském maratonu. „Rozběhali jsme vážně neskutečné množství lidí,“ okomentoval číslo předseda Prague International Marathonu Carlo Capalbo. Letošní běžecké sezóny si také připomene významná česká výročí a v rámci projektu Stromy svobody vysadí na dva tisíce líp. „Češi a Slováci před sto lety zjistili, jaké výhody přináší demokracie,“ okomentoval Capalbo a dodal: „Závody jsou demokracie v kostce. Všichni při nich startujeme na stejné startovní čáře a záleží jen na nás, jak se s tratí před námi vypořádáme“.

Letošní sezóna také představí několik technických novinek. Mezi březnem a dubnem by měla být spuštěna nová mobilní aplikace pro běžce i diváky závodů. „Běžci budou mít důležité informace k závodu po ruce, dále aplikace zlehčí vyzvedávání čísla a v blízké době nabídne i optimalizovanou registraci“, uvedl hlavní výhody ředitel závodů Václav Skřivánek. Pořadatelé také zprovozní možnost přeregistrace, takže nově bude možné změnit jméno závodícího zapsaného na běh.

Letošní běžecká sezóna začne zhruba za měsíc, 7. dubna, půlmaratonem v Praze a skončí 15. září půlmaratonem v Ústí nad Labem. Běhy se dotknou i dalších českých měst, a sice Karlových Varů, Českých Budějovic a Olomouce. Existuje také vysoká pravděpodobnost, že odstartuje nový závod v Liberci, o kterém jsou jednání ve finální fázi. Na některých závodech bude přítomná i Italsko-česká komora, která se například zúčastní, svým týmem i týmy svých členů, Pražské štafety - Chambers Cup jež se poběží 14. června ve Stromovce.

Zdroj: RunCzech

Zdroj fotografie: RunCzech

Loading…