Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.04.2019

Prahu navštívil státní tajemník ministra ekonomického rozvoje Michele Geraci

Italský státní tajemník ministra ekonomického rozvoje s odpovědností za zahraniční obchod, Michele Geraci, navštívil ve dnech 25. a 26. dubna Prahu.

Návštěva byla podporována a zorganizována díky spolupráci italského velvyslance v Praze, J.E. Francesco Saverio Nisio.

V české metropoli se státní tajemník Geraci setkal se svými českými protějšky, náměstky Vladimírem Bärtlem (Ministerstvo průmyslu a obchodu) a Martinem Tlapou (Ministerstvo zahraničních věcí), představiteli agentury CzechInvest a Asociace malých a středních podniků. „Chceme, aby italský export do ČR rostl i v příštích letech dvouciferným tempem,“ uvedl Geraci. Během jednání byly načrtnuty konkrétní možnosti posílení ekonomických vztahů. Řím zvažuje, že zařadí české inkubátory do svého programu výměnných pobytů start-up firem, dále chce posílit spolupráci na úrovni malých a středních firem a vzájemné mezinárodní investice.

Tajemník Geraci se také setkal s italskou business komunitou v sídle Italsko-české obchodní a průmyslové komory. „Jsem tady, abych vyslechl, co potřebujete“ uvedl italský tajemník v debatě s členy Italsko-české komory, kterou zahájil krátkým pozdravem předseda Gianfranco Pinciroli. Debata se zaměřila na celou řadu témat, od vztahů s Čínou až po vůli nové italské vlády dojednat v Bruselu výhodnější podmínky pro italskou ekonomiku či problémy českých investorů v Itálii.

„Jsme příznivě nakloněni zahraničním investicím, ze kterých má užitek italský výrobní systém,“ dodal Geraci. Zahraniční investice jsou zásadním krokem pro úspěch italských firem v Evropě a ve světě. „Firmy, které investují v zahraničí, přináší do Itálie nové know-how a další výhody, které nemají jen podobu vyplacených dividend,“ uvedl Geraci. Italská vláda ani nevidí negativně systémy fiskálních pobídek a dotací z evropských fondů, kterými disponují Česká republika a další země ve střední a východní Evropě. „V Evropě jsme partneři, ale také konkurenti a každý konkuruje způsobem, kterým si usmyslí,“ zdůraznil Michele Geraci.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografií: Camic, Studio Adam-Costey

Loading…