Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.11.2018

Prezident Zeman převzal pověřovací listiny nového italského velvyslance Nisia

Nový italský velvyslanec v Praze, J.E. Francesco Saverio Nisio, předal včera odpoledne, ve středu 14. listopadu, své pověřovací listiny českému prezidentovi republiky Miloši Zemanovi.

Tímto začíná mandát nového italského velvyslance v Praze. Podle agenturních zdrojů, během setkání na Pražském hradě byly také zmíněny výborné bilaterální vztahy mezi ČR a Itálií, jež jsou mimořádné pozitivní v hospodářské sféře, a to především v oblasti zahraničního obchodu. Obě země jsou také členové významných organizací, jako jsou Evropská Unie a Nato.

Pro J.E. Francesca Saveria Nisia se jedná o návrat do Prahy, kde působil jako obchodní rada Italského velvyslanectví na začátku 90. let. Nový italský velvyslanec vstoupil do diplomatických služeb v roce 1983 a působil na italských zastupitelských úřadech v Kapském městě, Londýně a Káhiře. Poprvé se stal velvyslancem v roce 2013, kdy byl jmenován do čela zastupitelského úřadu v Bangkoku. V Thajsku pak sloužil v roli zplnomocněného velvyslance až do července letošního roku.

Zdroj: Velvyslanectví Italské republiky v ČR

Zdroj fotografie: Markéta Trnkova, Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Loading…