Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.03.2019

Riccardo Lucque představí v Praze pizzu gourmet

 

Známý italský šéfkuchař a spolumajitel skupiny La Collezione, jež je členem Italsko-české komory, Riccardo Lucque přiváží do Prahy novou pizzu gourmet. Moderní koncept tradiční italské pizzy bude hlavní položkou nabídky nového podniku Amano, jež otevře v sobotu 9. března v ulici Na Poříčí 48 (Nové město – Praha).

Pizza gourmet je poslední evolucí tradiční italské pizzy, jež v posledních letech silně zakořenila na italské gastronomické scéně. Jedním z hlavních rysů gurmánských pizz je velký důraz na kvalitu a druh těsta. „Těsto na pizzu je obvykle vyráběno za přidání kvasinek, naše těsto však bude kynout přirozeným kvašením," uvádí Riccardo Lucque a dodává: „Těsto, jehož kynutí potrvá tři dny, budeme vyrábět v naší pekárně při La Bottega Tusarova, kde již dnes pečeme chléb z kvásku. Díky přírodnímu kvašení těsto získá na kyselosti a po upečení je tak velice křupavé a vysoce stravitelné." Pro výrobu kvásku a těsta si skupina La Collezione pozvala do Prahy šéfkuchaře Tomase Morazziniho z kraje Marche, jenž patří k hlavním italským expertům na kvásek, těsto a pizzu.

Pizzy gourmet se také vyznačují prvotřídní kvalitou používaných surovin a jejich kombinace ve stylu vysoké kuchyně. V nabídce restaurace Amano bude z počátku osm druhů pizz, a to včetně pizzy Rossini s foie gras a lanýži. „V tomto pojetí se pizzy stávají pokrmy, jež jsou součástí gastronomie na vysoké úrovni. V naší nabídce bude i klasická pizza Margherita, ovšem u nás bude s rajčaty San Marzano Dop a buvolí mozzarellou," dodává Riccardo Lucque. Restaurace však bude mít v nabídce i jiné pokrmy italské kuchyně a také pestrý výběr vín.

Jak již napovídá italské jméno restaurace, pizza gourmet spojuje kvalitní gastronomii s jistou neformálností prostředí. „Vybavení a celková atmosféra nové restaurace se podobá La Bottega Linka. Naším účelem není, by si každý vybral svou vlastní pizzu, ale aby si zákazníci vybrali tři čtyři druhy pizz, dali je na talíř do prostřed stolu a sdíleli je s ostatními. A samozřejmě, aby jedli pizzu rukami".

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: La Collezione

Loading…