Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.01.2019

Rizzani de Eccher je krůček od zakázky na stavbu části silnice I/68

Italská společnost Rizzani de Eccher, jež je členem Italsko-české komory, je v čele v druhém kole výběrového řízení na stavbu úseku rychlostní silnice I/68 mezi Třanovicemi a Nebory v Moravskoslezském kraji.

V druhém kole výběrového řízení Rizzani de Eccher nabídla, že postaví daný úsek za 1,471 miliard korun. Zadavatel, Ředitelství silnic a dálnic, počítal s náklady v hodnotě 1,917 miliard korun. Ostatní konkurenti pak podali nabídku s vyšší cenou, než jsou předpokládané náklady. Poslední slovo však bude mít hodnotící komise, která zváží konzistentnost nabídky italské společnosti.

Úsek rychlostní silnice I/68 Třanovice – Nebory měří 5,5 kilometrů a bude mít parametry dálnice. Nová silnice I/68 má ulehčit přepravní obslužnost hlavních průmyslových zón v regionu, a to včetně závodu automobilky Hyundai v Nošovicích. Harmonogram počítá se začátkem stavby na jaře letošního roku.

Zadavatel musel výběrové řízení na stavbu daného úseku zopakovat. V prvním výběrovém řízení stavební firmy podaly nabídky s výraznou slevou ve srovnání s předpokládanými náklady. Tyto nabídky hodnotící komise přijala, ovšem, poté co vytíženost ve stavebnictví vzrostla, všechny soutěžící firmy odmítly podepsat smlouvu a provést stavbu s tak silnou slevou pro stát.

Zdroj: www.rsd.cz

Zdroj fotografie: mdcr.cz

Loading…