Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.04.2018

Rozvíjení talentů s Janem Mühlfeitem

Ve čtvrtek 5. dubna proběhl v pražské restauraci Aromi seminář s Janem Mühlfeitem, jedním z nejvýznamnějších koučů v České republice.

V průběhu setkání Mühlfeit shrnul výzvy, kterým musí v současné době čelit lídři týmů a společností. „Nové technologie mění způsob, jak věci děláme, a ne co děláme“, uvedl Mühlfeit. Vliv technologií je mimořádně silný v případě mladých generací, které Mühlfeit označuje za disruptivní. „Tyto generace daleko lépe rozumí novým technologiím než generace předchozí. Navíc se mnohem více zaměřují na zážitky než na vlastnictví věcí“, uvedl některé charakteristiky Jan Mühlfeit. Podle Mühlfeita však nehrozí, že by nové generace ty starší převálcovaly, ovšem firmy se musí připravit na příchod zaměstnanců s výrazně jinými prioritami a potřebami.

Hlavním faktorem úspěchu pro firmy nebudou pravděpodobně technologie, které se stávají čím dál dostupnější, ale schopnost rozvoje talentů zaměstnanců a spolupracovníků. Na základě znalostí psychologie, vlastních zkušeností v Microsoftu a koučinkových aktivit Jan Mühlfeit představil několik přístupů a koncepcí v oblasti rozvoje talentů a pozitivních predispozicí, jež lze využít i v procesu růstu a řízení firem. Právě těmto koncepcím věnoval řečník stěžejní část svého příspěvku, který doplnil o celou řadu příkladů ze světa byznysu a olympijského sportu.

Jan Mühlfeit dlouhodobě působil v Microsoftu, kde zastával v letech 2007 až 2014 pozici prezidenta pro Evropu. V současnosti se věnuje koučinku, mentoringu a rozvoji lidského potenciálu. V roce 2016 vydal knihu „The Positive Leader“, jež se stala světovým bestsellerem.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Adam-Costey Studio

Loading…