Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.07.2019

S.A.B. Aerospace vyrobila v Brně svůj první dispenser pro satelity

Společnost S.A.B. Aerospace, jež je členem Italsko-české komory, představila zástupcům společnosti Avio, která je zodpovědná za průmyslový provoz vesmírných raket Vega a Vega C, svůj první dispenser pro satelity vyrobený v inkubátoru Evropské vesmírné agentury v Brně.

S.A.B Aerospace, česká dceřiná společnost stejnojmenné italské skupiny, vyrobila nový dispenser SSMS (Small Spacecraft Mission Service), který umožní zvýšit počet vypuštěných satelitů do vesmíru při jednom startu rakety Vega. „Nyní jsme schopni vyslat najednou šestnáct družic, dříve to byly jen čtyři,“ uvedl ředitel společnosti Petr Kapoun. Společnost nyní přistoupí k montáží samotných satelitů na tělesu dispenseru, který bude následovně přepraven ve dvou částech na kosmodrom ve Francouzské Guyaně, odkud rakety Vega startují. Vypuštění do vesmíru je na plánu v září.

Díky novému dispenseru tak nosiče Vega a Vega C vstoupí na slibný trh s mini satelity. Ten vzbuzuje zájem nejen veřejných ale i zcela komerčních nosičů. „Díky SSMS se zvýší flexibilita nosičů Vega a Vega C, jež tak budou moci vyhovět, poskytnutím konkurenceschopných služeb, stále sofistikovanějším požadavkům klientů s mini satelity,“ uvedl při podepsání smlouvy se S.A.B. Aerospace CEO společnosti Avio Giulio Ranzo.

Zdroj: www.askanews.it

Zdroj fotografie: S.A.B. Aerospace

Loading…